Så fungerar NordanSmaks web-butik

OBS! Butiken är under uppbyggnad, så vi hoppas ni har överseende med att länkar och funktioner inte är i gång ännu!

www.nordansmak.se är en handelsplats för lokalt producerade livsmedel. I ett första steg kommer vi att starta lokal webhandeln i Haparanda, Kalix, Boden, Luleå, Älvsby och Piteå kommuner.
Vi vill naturligtvis ha med alla 14 kommuner i Norrbotten och på lite längre sikt även ha lokala handelsplatser i andra svenska län.

Är du lokalmatsproducent eller lokalmatskund så väljer du olika vägar i ”butiken”. Börja med att klicka på
Logga in-knappen uppe i högra hörnet på öppningssidan. Det öppnas då fyra inloggningsalternativ, ”Ny kund”, ”Kund”, ”Ny Leverantör” och ”Lägg in Produkter”.


Ny kund
Är du inte redan kund hos oss och har ett lösenord så klickar du på ”Ny kund” och fyller i det formulär som öppnas. Namn, adress, e-postadress, hur du vill betala samt leveransadress.
Leveransadressen bör helst vara någonstans centralt, kanske din arbetsplats, såvida du inte kan hämta dina varor hos oss.
Vi kommer att ha fasta leveransdagar i varje ”Marknadsplats” / kommun. Varje vecka alternativt var fjortonde dag. Du får reda på leveransdagar på din ”Marknadsplats” via web-butiken.
När du fyllt i formuläret klart och skickat iväg det får du ett ”Användarnamn” (din e-postadress) och ett lösenord hemskickat till dig med e-brev. När du fått ditt lösenord så är det bara att logga in som ”Kund” och börja fylla din varukorg.


Kund
När du loggar in som kund, klickar du dig fram till din lokala ”Marknadsplats”. Du kan även handla varor som inte finns på din lokal plats från andra ”Marknadsplatser”. För närvarande är det din kommun som är din Marknadsplats.
Du kan också samtidigt handla ”Långväga Eko” och då få tillgång till över 2.000 ekologiska matvaror. Dessa levereras en gång per månad. ”Nästa Leveransdag” får du reda på via hemsidan.

Ny Leverantör
NordanSmak är ständigt på jakt efter nya produkter och Leverantörer. Har du en produkt som du tror kan passa i NordanSmaks sortiment så kan du logga in som ”Ny Leverantör”.
Du fyller i det formulär ”Intresseanmälan Leverantör” som öppnas. I denna beskriver din eller dina livsmedelsprodukter. Det kan vara allt från grönsaker, bär och rotfrukter till fisk, kött, lamm och vidareförädlade lokala råvaror som ost, sylt och färdigrätter. Är du osäker på om din produkt passar så ska du för säkerhets skull skicka in formuläret ”Intresseanmälan som Leverantör”.
Inom 24 timmar efter vi fått din anmälan kontaktar vi dig med e-post, snigelpost eller telefon. Om vi kommer överens om leveranser skriver vi ett Leverantörsavtal där vi bestämmer om produkter, leveransdagar, leveransplats och vårt påslag på dina produkter. När vi skrivit på avtalet får du ett ”Användarnamn – Leverantör” och ett inloggningslösen.

Lägg in Produkter
När du har fått ”Användarnam – Leverantör” och inloggningskod lägger du själv in de produkter du vill sälja.
Du fyller i hur mycket / många enheter du vill sälja och förbinder dig då att leverera de produkter som sålts fram till dagen före din leveransdag.
När du ”Lägger in Produkter” skriver själv in i Varuinläggnings-formuläret vad du vill ha betalt för produkten/ produkterna. Vårt påslag har automatiskt bakats in i försäljningspriset när det ligger ute i ”web-butiken.
NordanSmak garanterar kunden att lagstadgade skatter och avgifter betalas in och att livsmedlessäkerheten efterlevs. Vi försäkrar oss också om att nödvändiga tillstånd för livsmedlesproduktion finns. NordanSmak kan hjälpa till att ordna nödvändiga produktionsförutsättningar.
Vi tar betalt av kunden i förskott, vilket bör eliminera kreditförluster. Inom tio dagar efter du levererat betalar vi dig för sålda produkter.